Ondernemen is een vak

Over mooie zuivel en een terrasbel

Samen met onze zoon liep ik door de winkelstraat van Kampen. Onze jongste dochter struinde ,met mijn vrouw, de kledingzaken in Kampen af.

Een straat met prachtige gevels, veel winkels, horecatenten met uitstraling maar ook waar ik nooit naar binnen zou gaan. Vanuit ons vakantieadres in Voorthuizen zijn wij naar Kampen afgereisd; ik geef mijn ogen de kost en vertel aan mijn zoon wat opvalt aan het uiterlijk van de winkels en bij een aantal, waar we naar binnen gaan, wat het interieur met mij doet. Ik ben geen mysteryshopper maar geniet van het schouwspel.

Plotseling valt mijn oog op de terrasbel(zie bijgaande foto). Als klant moet je dus bellen om geholpen te worden. Volgens mij begrijpt deze horecaondernemer het niet. Als ondernemer ben jij er voor de klant, de klant is er niet voor jou. In plaats van een bel zijn er technisch wel wat andere mogelijkheden voorhanden om je terrasklant te signaleren en op een verrassende wijze te bedienen.

Van tafelbel naar mooie zuivel. Ik loop de Zuivelhoeve Kampen binnen. Geweldig wat een frisse, schitterende winkel is dit. “Het water loopt uit mijn mond”, ik word echt naar binnengetrokken, wat een uitstraling en wat een prachtige inrichting met producten die mij toeroepen: “koop mij”. Ik complimenteer de ondernemer en wissel een paar woorden met hem. Hij begrijpt het echt. Deze man heeft passie voor zijn vak. Na het betalen van mijn gekochte producten bedankt hij mij en wenst mij nog een prettige vakantie. Kijk, zo kan het dus ook. Klasse met een hoofdletter. Aanbevolen.

Wil jij met mij sparren om zo vanuit een frisse blik naar jouw bedrijfsvoering te kijken en verder te komen zodat je nog slimmer en nog efficiënter je bedrijf kunt runnen? Mail of bel mij voor een afspraak en ik kom naar je toe.

Met vriendelijke groeten,

Arco Prins
arco@prinsatc.nl
T: 06 – 39 31 43 51

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *